Olio di Oliva all’ Aroma Basillico- oliwa bazyliowa
Olio di Oliva all' Aroma Basillico - Włoska oliwa z oliwek,
o łagodnym aromacie i wyczuwalnym posmaku bazylii.
Idealna do makaronów, sałatek i innych dań kuchni włoskiej.
Składniki: oliwa z oliwek (98%), naturalny aromat bazylii (2%)
Wartości odżywcze w 100ml: energia 3404Kj/828Kcal;
tłuszcz 92g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 12g;
węglowodany 0g, w tym cukry 0g; białko 0g; sól 0g.
Przechowywać w suchym miejscu, z daleka od światła oraz źródeł ciepła,
lekki osad na dnie jest typowy dla produktu.
Producent: Azienda Loiola Via Mingone 5,
76013 Minervo Murge (BT) - Italy
Olio di Oliva all’ Aroma di Aglio- oliwa czosnkowa
Olio di Oliva all' Aroma di Aglio - Włoska oliwa z oliwek,
o łagodnym aromacie i wyczuwalnym posmaku czosnku.
Idealna do makaronów, sałatek i innych dań kuchni włoskiej.
Składniki: oliwa z oliwek (98%), naturalny aromat czosnku (2%)
Wartości odżywcze w 100ml: energia 3404Kj/828Kcal;
tłuszcz 92g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 12g;
węglowodany 0g, w tym cukry 0g; białko 0g; sól 0g.
Przechowywać w suchym miejscu, z daleka od światła oraz źródeł ciepła,
lekki osad na dnie jest typowy dla produktu.
Producent: Azienda Loiola Via Mingone 5,
76013 Minervo Murge (BT) - Italy
Olio di Oliva all’ Aroma di Limone- oliwa cytrynowa
Olio di Oliva all' Aroma di Limone - Włoska oliwa z oliwek,
o łagodnym aromacie i wyczuwalnym posmaku cytryny.
Idealna do makaronów, sałatek i innych dań kuchni włoskiej.
Składniki: oliwa z oliwek (98%), naturalny aromat cytryny (2%)
Wartości odżywcze w 100ml: energia 3404Kj/828Kcal;
tłuszcz 92g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 12g;
węglowodany 0g, w tym cukry 0g; białko 0g; sól 0g.
Przechowywać w suchym miejscu, z daleka od światła oraz źródeł ciepła,
lekki osad na dnie jest typowy dla produktu.
Producent: Azienda Loiola Via Mingone 5,
76013 Minervo Murge (BT) - Italy
Olio di Oliva all’ Aroma di Peperoncino- oliwa z chilli
Olio di Oliva all' Aroma di Peperoncino - Włoska oliwa z oliwek,
o łagodnym aromacie i wyczuwalnym posmaku papryczki chilli.
Idealna do makaronów, sałatek i innych dań kuchni włoskiej.
Składniki: oliwa z oliwek (98%), naturalny aromat chilli (2%)
Wartości odżywcze w 100ml: energia 3404Kj/828Kcal;
tłuszcz 92g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 12g;
węglowodany 0g, w tym cukry 0g; białko 0g; sól 0g.
Przechowywać w suchym miejscu, z daleka od światła oraz źródeł ciepła,
lekki osad na dnie jest typowy dla produktu.
Producent: Azienda Loiola Via Mingone 5,
76013 Minervo Murge (BT) - Italy
Olio di Oliva all’ Aroma di Tartufo Bianco- oliwa truflowa
Olio di Oliva all' Aroma di Tartufo Bianco - Włoska oliwa z oliwek,
o łagodnym aromacie i wyczuwalnym posmaku białej trufli.
Idealna do makaronów, sałatek i innych dań kuchni włoskiej.
Składniki: oliwa z oliwek (98%), naturalny aromat białej trufli (2%)
Wartości odżywcze w 100ml: energia 3404Kj/828Kcal;
tłuszcz 92g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 12g;
węglowodany 0g, w tym cukry 0g; białko 0g; sól 0g.
Przechowywać w suchym miejscu, z daleka od światła oraz źródeł ciepła,
lekki osad na dnie jest typowy dla produktu.
Producent: Azienda Loiola Via Mingone 5,
76013 Minervo Murge (BT) - Italy
Pinot grigio DOP
Primebolle bianco frizzante
Bladożółty kolor z zielonkawymi refleksami. Na nosie jest owocowy, kwiatowy. Na podniebieniu ma doskonałą świeżość. Jest to wino, które można spożywać przez cały posiłek. Doskonałe w połączeniu z pierwszymi daniami, szczególnie daniami na bazie ryb. Idealny jako aperitif.
Podawać w temperaturze 8-10°C.
ALK.: 10,5%
Prosecco Rose DOP
Salami cacciatore DOP
Włoskie salami, którego nazwa pochodzi od myśliwych, którzy zabierali je ze sobą na polowanie. Cacciatore to po włosku "myśliwy". Wygodna, mała i pożywna przekąska , idealna z kromką chleba. W tym salami znajdziemy wyłącznie najwyższej jakości wieprzowinę, sól, pieprz oraz czosnek, bez dodatku innych przypraw.
Salami jest bardzo delikatne i świetnie komponuje się z owocami, lekkim biały, czy czerwonym winem, czy z kromką świeżego chleba i orzechami.
waga: 160g
Salami Napoli Piccante
Salami Napoli Piccante to wspaniała włoska wędlina, która zachwyca swoim intensywnym smakiem i pikantnym aromatem. Do produkcji Salami Napoli Piccante używa się najlepszego mięsa wieprzowego, starannie przyprawionego mieszanką aromatycznych przypraw, w szczególności ostrą papryczką. Ta unikalna kombinacja nadaje salami nie tylko pikantny charakter, ale także bogaty smak, który rozbudza zmysły.
Proces dojrzewania Salami Napoli Piccante odbywa się w odpowiednich warunkach, co pozwala wędlinie nabierać niepowtarzalnej konsystencji i intensywności smaku. To salami, które doskonale smakuje jako przystawka, dodatek do kanapek, czy składnik sałatek i dań z makaronem. Możesz także podać ją w towarzystwie świeżego pieczywa, sera i oliwy z oliwek jako część włoskiego wieczoru degustacyjnego. Salami Napoli Piccante to nieodłączny składnik włoskiej pizzy.