Sól truflowa
Sól z ostrą papryką
Sól z winem Chianti DOP
Sól ziołowa
SÓL ZIOŁOWA - idealna do przyprawiania grillowanego mięsa, ryb i warzyw.
SKŁADNIKI: Sól (95,4%), rozmaryn, oregano, szałwia, bazylia, tymianek, czosnek, liść laurowy, jałowiec, pietruszka, koper włoski, składniki w zmiennych proporcjach (4,6% ziół).
Może zawierać mięczaki, siarczyny, seler, orzechy, mleko, orzechy ziemne.
Spaghettata Al Pesto
SPAGHETTATA AL PESTO
Składniki: bazylia, sól, czosnek, orzechy, ser. Składniki w zmiennej proporcji.
Może zawierać mleko, orzechy, seler, siarczyny, mięczaki, orzeszki ziemne.
PRZEPIS: włóż mieszankę do rondla, zalej 2-3 szklankami wody; niech zmięknie. Gdy woda wchłonie się, dodaj 250 ml oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia i trochę parmezanu.
Pozostaw do namoczenia na 30 minut i dopraw makaron do smaku.
Spaghettata Alla Carbonara
SPAGHETTATA CARBONARA
Składniki: cebula, sól, czosnek, boczek, ser, pietruszka, przeciwutleniacz E392, substancja konserwująca E250. Składniki w zmiennej proporcji.
Może zawierać mleko, orzechy, seler, siarczyny, mięczaki, orzeszki ziemne.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: wsyp mieszankę na patelnię, dodaj szklankę ciepłej wody i pozwól jej zmięknąć na małym ogniu. Gdy woda się wchłonie, dodaj trochę oliwy z oliwek lub masła, dodaj 4 jajka i zrumień je.
W międzyczasie ugotuj makaron i wymieszaj go z sosem.
WIELKOŚĆ PORCJI NA 6 OSÓB
Spaghettata Amatriciana
SPAGHETTATA AMATRICIANA
Składniki: pomidor, sól, cebula, czosnek, boczek, pietruszka, papryka, przeciwutleniacz E392, substancja konserwująca E250. Składniki w zmiennej proporcji.
Może zawierać mleko, orzechy, seler, siarczyny, mięczaki, orzeszki ziemne.
PRZEPIS: Zawartość torebki wsyp do rondelka, dodaj szklankę ciepłej wody i gotuj na małym ogniu. Gdy woda wchłonie się prawie całkowicie, dodaj trochę oliwy z oliwek i poczekaj aż się zarumieni. Dodaj żądaną ilość sosu pomidorowego i gotuj przez około 15/20 minut na małym ogniu. Dopraw makaron do smaku.
PORCJA DLA 6 OSÓB.
Spaghettata Piccante
Spaghettata Piccante
Składniki: papryczka chili, sól, czosnek, natka pietruszki. Składniki w zmiennych proporcjach.
Może zawierać mleko, orzechy, seler, siarczyny, mięczaki.
Sposób użycia: przyprawy namoczyć na kilka minut w oliwie z oliwek i lekko zarumienić. Doprawić makaron do smaku.
Wielkość porcji: jedna łyżeczka dla 4 osób.
Spaghettata Puttanesca
SPAGHETTATA PUTTANESCA
Składniki: pomidor, sól, cebula, czosnek, papryka czerwona, bazylia, oliwki, papryczka chilli. Składniki w zmiennej proporcji.
Może zawierać mleko, orzechy, seler, siarczyny, mięczaki, orzeszki ziemne.
PRZEPIS: Zawartość torebki wsyp do rondelka, dodaj szklankę ciepłej wody i gotuj na małym ogniu. Gdy woda wchłonie się prawie całkowicie, dodaj trochę oliwy z oliwek i poczekaj aż się zarumieni. Dodaj żądaną ilość sosu pomidorowego i gotuj przez około 15/20 minut na małym ogniu. Dopraw makaron do smaku.
PORCJA DLA 6 OSÓB.
Spaghettata Tartufata
SPAGHETTATA TARTUFATA
Składniki: cebula, sól, borowik (Boletus Edulis), marchew, natka pietruszki, aromat białej trufli, seler, oliwki. Składniki w zmiennej proporcji.
Może zawierać mleko, orzechy, seler, siarczyny, mięczaki, orzeszki ziemne.
PRZEPIS: Zawartość torebki wsyp do rondelka, zalej szklanką gorącej wody i zmiękcz na małym ogniu. Gdy woda prawie całkowicie się wchłonie, dodaj odrobinę oliwy lub masła i poczekaj aż sie zarumieni.
Dopraw makaron, na koniec dodaj trochę śmietanki.
Vendome classic bio 0% musujące wytrawne
VENDOME MADEMOISELLE CLASSIC 0,75l- musujące wino bezalkoholowe, wytrawne, bioorganiczne
VENDOME MADEMOISELLE CLASSIC BIO ORGANIC produkowane jest przy użyciu kilku odmian winogron, okrągłych i pulchnych z regionu La Mancha w Hiszpanii: Airén. Szata w jasnym białym kolorze o krystalicznej barwie z żółtymi niuansami. Wyczuwalne aromaty gruszy, melona, brzoskwini i białych kwiatów. Na podniebieniu jest słodki i lekko owocowy.
Składniki: wino musujące z koncentratu moszczu winogronowego, cukier, przeciwutleniacz E-220. Zawiera siarczyny.
Wino posiada certyfikaty HALAL i BIOORGANIC.
Vendome mademoiselle chardonnay 0% wytrawne
VENDOME MADEMOISELLE CHARDONNAY- Wino bezalkoholowe, białe, wytrawne
Vendôme Mademoiselle Chardonnay wytwarzany jest z hiszpańskiej odmiany jasnych, złotych winogron. Aromat bogaty w owoce cytrusowe: grejpfrut i cytrynę, ale także akację, karmel, świeże masło i gałkę muszkatołową. Smak jest kwaśny, nawet mineralny i wywołuje orzeźwiający smak w ustach. Jest to rozsądny wybór dla dań na bazie ryb (nawet łososia) lub białego mięsa (drób, cielęcina, królik).
Idealna temperatura: 6° - 8° C.
Pojemność: 750ml. Zawartość alkoholu: 0,0%. Kraj pochodzenia: Niemcy.
Składniki: bezalkoholowe wino 96%, cukier, przeciwutleniacz E-220, Zawiera siarczyny. Podawać schłodzone.